Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстои пролетното издание на изложението “Образование за успешна кариера - 2024”

На 9 март, в столичен хотел, ще се проведе пролетното издание на изложение “Образование за успешна кариера - 2024”. На него учениците, които имат желание да следват в чужбина, могат да направят избор за специалност или университет.

На тазгодишното издание на изложението ще бъдат представени университети от Европа и Япония, каза пред Радио София Ели Тончева - управител на консултантската агенция, организатор на събитието.

„Всички, които се интересуват от възможностите за образование в чужбина, ще могат да се запознаят с това къде, какво се предлага, какви са изискванията за прием, таксите за обучение, условията на настаняване“, обясни Тончева.

По време на събитието ще бъде представена програма от тематични презентации, чрез които кандидат-студентите и техните родители ще получат информация относно следването в голяма част от университетите в Европа.

Посетителите на изложението ще могат да научат подробности и за различните стипендии и отстъпки от таксите за обучение.

„Хубаво е, че през последните години, кандидат-студентите и техните родители осъзнаха, че най-важно е да се избере професия, която е най-подходяща за тях и да не се увличат в различни модни тенденции, само защото техни приятели са избрали да учат тази специалност“, каза Ели Тончева.

Сред гостите на изложението ще бъдат MODUL University Vienna, EU Business School, SRH University, IULM и др. Предвиден и специален щанд, посветен на образованието в Япония.

Посещението на събитието е безплатно след предварителна регистрация.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна