Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аслъхан Мехмедова и Рами Киуан с успехи по пътя към Париж 2024

Аслъхан Мехмедова
Снимка: БФБокс

Аслъхан Мехмедова и Рами Киуан донесоха нови положителни емоции за България от световната олимпийска квалификация по бокс в Бусто Арсицио, Италия. Националите се класираха за следващия кръг в битката за спечелване на квоти за Игрите в Париж това лято.

В категория до 60 килограма при жените Мехмедова се поздрави с убедителна победа над босненката Тара Бохатюк. Българката доминираше в хода на срещата и напълно заслужено взе чист успех с 5:0 гласа. В ранната сесия в сряда Мехмедова ще се изправи срещу Челси Хайнен (Нидерландия).

Малко след нейния успех, дойде такъв и от Рами Киуан. В първия кръг при 71-килограмовите националът срази представителя на Мавриций Марвен Клер. Той не допусна колебания и ликува след 5:0 съдийски гласа. На 7 март в първата сесия българинът ще срещне представителя на домакините от Италия Салваторе Каваяро.

Рами Киуан (в червен екип)

Програмата с българско участие за деня ще приключи с Радослав Росенов в категория до 63,5 килограма при мъжете. Шесткратният европейски шампион при подрастващите и трикратен носител на купа „Странджа“ ще се изправи срещу Семьон Каманин (Естония) около 21:15 часа.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна