Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Артета: Потрудихме се доста, за да стигнем до вълшебния момент

Бяхме по-добри и в двата мача, твърди треньорът на Порто

Микел Артета беше на върха на щастието.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на Арсенал Микел Артета не спести суперлативите си за своите футболисти, които се класираха за четвъртфиналите на Шампионската лига, след като отстраниха с дузпи Порто в Лондон.

"Много се радвам! Изминаха 14 години без участие в топ 8 в Шампионската лига, а това е много голям срок отсъствие за такъв клуб, какъвто е Арсенал. Това показва и колко трудно ни беше. Наложи се да се потрудим доста, за да стигнем до вълшебния момент в края. Всички се старахме да изтръгнем победата и накрая ни се получи", радва се испанският мениджър.

„Толкова съм щастлив“, каза екзалтираният Артета. "Смятам, че демонстрирахме зрялост и търпение. Работихме толкова усилено и много хора взеха добри решения и показаха смелост в трудни моменти и това е мястото, където искаме да бъдем".

Микел Артета специално похвали своя сънародник вратаря Давид Рая, който спаси ударите от бялата точка на Уендел и Галеньо.

Колегата му в Порто Сержо Консейсано беше крайно разочарован и от загубата от Арсенал, но и от поведението на Артета, който бил оскърбил членове на семейството му по време на двубоя.

По думите на португалеца, мениджърът на Арсенал е отишъл към резервната скамейка на гостите и го е обидил на испански език. "Казах му, че човекът, когото той оскърбява, вече не е между живите. Нека да не прави повече такива неща, а да се погрижи за тренировките на отбора си, защото те нямат достатъчно качество, за да играят кой знае колко по-добре", казва Консейсао.

"За мача мога да кажа, че се гордея с момчетата, Арсенал бяха по-слаби от нас и в двата мача и едва ли някой ще го оспори. Имахме 1-2 добри положения в продълженията и то срещу отбор, който по принцип вкарва много голове, те са и лидер във Висшата лига", смята наставникът на Порто.



По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна