Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Израелските сили са обсадили още две болници в Газа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Израелските сили са обсадили още две болници в Газа, и са подложили медицинските екипи на силен обстрел, твърди палестинският Червен полумесец, а Израел заяви, че е заловил 480 бойци при продължаващите сблъсъци в основната болница в анклава "Ал Шифа", предаде "Ройтерс".

Израелските сили твърдят, че болниците в палестинския анклав, където войната бушува вече повече от пет месеца, често се използват като крепости на бойците на "Хамас", които укриват там свои бази и оръжия. "Хамас" и медицинските работници отричат това.

Палестинският Червен полумесец съобщи, че един от служителите му е бил убит, когато израелски танкове внезапно навлезли отново в районите около болниците "Ал Амал" и "Насър" в град Хан Юнис и изискали пълна евакуация на служителите, пациентите и разселените хора от помещенията на здравните заведения.
Израелските въоръжени сили обявиха, че силите им нанасят удари по "инфраструктура" в Хан Юнис, която се използва като сборен пункт за много бойци.

Здравни служители съобщиха за седем убити при израелски въздушен удар по жилище в южния град Рафах, който е разположен на египетската граница и се е превърнал в последно убежище за половината от разселеното население на Газа.

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени