Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима от настоящите министри са уведомили Денков, че смятат да останат в служебния кабинет

Снимка: БГНЕС
Чуй новината! Чуй новината:

Премиерът в оставка Николай Денков заяви, че трима от четиримата настоящи министри, които са включени в проектосъстава на служебното правителство, са го уведомили за своето намерение да приемат. Става дума за министрите на транспорта, на земеделието и на образованието: 

"Гвоздейков, Вътев и Цоков. С Калин Стоянов отдавна не сме говорили. Така че, да, знаех и на всеки от тях съм казал какво мисля, но това е личен разговор. Няма да го споделям тук", каза Денков за съвместния си брифинг с главния секретар на МВР Живко Коцев, който обяви, че оттегля оставката си.

Денков отказа да коментира проектосъстава на служебното правителство, който беше обявен днес от определения за служебен премиер Димитър Главчев:

"Ще направим всичко възможно, за да осигурим плавен преход да предадем информацията, да кажем кои са спешните и важни задачи, които стоят според нас и от там нататък да си поеме правителството, служебното, тези задължения. Когато изляза от тази позиция, вече като политик, тогава мога да коментирам. Сега не мога".

Коцев твърди, че е бил подложен на силен натиск да я подаде. По думите срещу него се провежда кампания и стои: "огромна армия", която желае да го дискредитира. 

Решението си да не се оттегля Живко Коцив обясни и с това, че с неговата оставка определеният за служебен премиер е обвързал решението си да остави Калин Стоянов на поста вътрешен министър. На това решение остро реагираха от ПП-ДБ, но Димитър Главчев заяви, че няма да промени състава на обявения днес кабинет. 


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени