Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дни на кариерата в Русенския университет

Снимка: uni-ruse.bg

21 работодателски организации се включиха във финалното събитие "Национални дни на кариерата", което се провежда днес в Русенския университет.

Основната цел на изложението е потенциалните стажанти и служители да открият възможности за професионалната си реализация. Вече не говорим за "Пазар на труда", а за "Пазар на кандидата", тъй като от десет години има недостиг на работна ръка, независимо от квалификацията, каза при откриването Християн Петков от компания за набиране на персонал и допълни.


Когато говорим за търсещи работа, за младите, търсещи работа, които са по-различни от нас - ние сме възпитани с идеологията "учи за да работиш", защото иначе няма друга опция. При младите нещата са много по-разнообразни, те са много по-смели, много по-готови да рискуват. Съответно - намирането на една работа не е на всяка цена житейска цел. Могат да намерят една работа и ако се почувстват неудовлетворени, да напуснат и да потърсят друга. До момента, в който почувстват, че са открили своето бъдеще".

Кариерната борса в Русенския университет се отличи с разнообразието на фирми, които предлагат работа в областта на търговията, автомобилостроенето, металообработването, финансовия сектор, транспорта, държавните компании и институции. 

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна