Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За Бойко Борисов смяната на външния министър е съвпадение

Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи като съвпадение смяната на външния министър Стефан Димитров с Даниел Митов, която бе поискана първо от него, а няколко часа по-късно предложена и от служебния премиер Димитър Главчев.

Съвпадение е, категоричен бе той, отговаряйки на въпроси на медии в парламента.

"В мотивите, които е описал, става ясно" каза той.

"И като се види, че Румен Радев се е видял с Джеймс О' Брайън, държавният секретар по въпросите на Европа, а Димитър Главчев не ми направи впечатление и се чудя как може да не са му организирали такава среща", попита Борисов.

Отклоняване от следваната досега линия за подкрепа на Украйна и външнополитическите приоритети не може да има, тя трябва да бъде продължена, настоя Борисов по тази тема.

И накрая според него парламентът носи политическата отговорност за служебното правителство, затова ПП-ДБ и ДПС не бива да се оттеглят от своята част от тази отговорност заради общата работа по Конституцията, смята той.

"Затова се обръщам от колегите в НС – Кирил Петков, Христов Иванов, Делян Пеевски. На него му е лесно, нямал министри, ще бъде опозиция. Но когато гласувахме Конституцията, говорихме, че ще сме блок – ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС, ДПС. Искам парламентът да е на висота и европейската политика да бъде гарантирана", каза Бойко Борисов.

По публикацията работи: Антония Чорева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна