Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Луис Енрике: Не се пречупихме, показахме характер

Луис Енрике отстрани бившия си отбор Барса.
Снимка: БТА

Мениджърът на Пари Сен Жермен Луис Енрике заяви, че се гордее със своите футболисти след победата като гост на Барселона с 4:1 в среща реванш от четвъртфиналите на Шампионската лига.

Френският тим загуби първия мач на "Парк де Пренс" с 3:2, но след успеха снощи спечели с общ резултат 6:4 и за трети път в историята си ще играе полуфинал в турнира.

"Много се гордея с момчетата. Показахме това, което искахме да постигнем тук. Допуснахме ранен гол, но не се пречупихме. Продължихме да играем, да атакуваме. Направихме всичко възможно, за да бъдем по-добри и да победим Барселона. Играчите ми показаха характер, голям ентусиазъм и голямо желание. Дължим тази победа на нашите фенове, особено на тези, които бяха по трибуните", каза след двубоя Енрике, който е бивш играч и треньор на "каталунците".

"Бяхме отлични в това да пресираме съперника, Баркола, Килиан и Усман бяха страхотни и ни позволиха да играем както искахме. Анализирах подробно първия мач и още повече се убедих, че не заслужавахме да загубим. След като допуснаха гол днес, играчите останаха уверени и продължиха да правят правилните неща", добави той.

"Беше много трудно да играя срещу бившия си отбор, който означава много за мен. Но като професионалист трябва да си върша работата и мисля, че днес направих всичко възможно, за да помогна на момчетата. Сега сме на полуфинал", коментира още Енрике.

Пари Сен Жермен ще играе на полуфиналите след две поредни отпадания на осминафиналите на Шампионската лига. Следващият съперник на тима е Борусия (Дортмунд).


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна