Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПП-ДБ сезират Конституционния съд за гласуваната оставка на шефа на НЗОК

Васил Пандов
Снимка: БГНЕС

От ПП-ДБ обявиха, че ще сезират Конституционния съд заради гласуваната оставка на управителя на Здравната каса, въпреки оттеглянето ѝ. Според депутата Васил Пандов това е план на ГЕРБ и ДПС за овладяване на Касата.

"Това, което те направиха днес, е гласуваха една оставка, която вече я няма, тоест единствено по своята воля - така да го кажа, една диктатура на сегашното мнозинство, беше освободен управителя на НЗОК и управлението на НЗОК в момента е еднолично, без да има управител, в подуправителя на ГЕРБ-ДПС. Ние ще сезираме Конституционния съд възможно ли е Народното събрание да освободи някой, който не иска да бъде освободен, без никакви други мотиви", каза Пандов.

Вече бившият управител на НЗОК Станимир Михайлов обясни, че оттеглянето на оставката е негово лично решение. Той намира за странно, че в пленарната зала не му е била дадена възможност да изложи мотивите си.

"Условията, заради които я подадох аз моята оставка преди време, не бяха спазени и още по-странното, което вече не ме учудва е, че никой не говори за това каква работа е свършена, какво предстои да се свърши в Здравната каса, а всеки говори само за политики и прави лични нападки. Не се чувствам жертва", заяви той.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна