Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надежда Бобчева – зам.-кмет по направление „Зелена система, екология и земеползване“ в София

В столичния район "Връбница" все още не е започнала обработката срещу кърлежи

Снимка: БГНЕС

Първото косене на тревните площи вече е завършило в почти всички столични райони, каза пред Радио София Надежда Бобчева – зам.-кмет по направление „Зелена система, екология и земеползване“. На места за започнали и вторите обработки.

„Стараем се да увеличим броя на обработките. Когато времето е топло, най-нормалното нещо е да отидеш на разходка в парка. От тази гледна точка поддръжките сме ги започнали много по-рано и може би ще се наложи да направим една или две обработки повече, отколкото досега са били правени“, обясни Бобчева.

Тя добави, че в момента се извършват ремонтни дейности на алеи в парк „Св. Никола“. Планират се и в парк „Св. Петър и Павел“.

„Там планираме да възложим проектиране, за да можем да заменим осветителните тела през настоящата година. Поставили сме си за цел да работим за подобряване на осветлението в парковете. Вече са заменени осветителни тела в Западния и Южния парк“, уточни зам.-кметът на София по направление „Зелена система, екология и земеползване“.

Бобчева каза още, че предстои ремонт в парк „Заимов“ на стойност около 800 000 лева и добави, че почти всички паркове, зелени площи и междублокови пространства в столицата са преминали обработка срещу кърлежи. в

„В 23 от 24-те района на София, единствено в район „Връбница“ не е започнала обработката. Вървим по график и метеорологичните условия трябва да го позволяват“, изтъкна Надежда Бобчева.

Тя увери, че целта е до Великден площите да бъдат третирани и втори път срещу инсектициди.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна