Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП иска обратен иск за щети, нанесени от сделката "Булгаргаз" - "Боташ"

Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

БСП ще настоява за обратен иск за обезщетение срещу отговорните физически лица да възстановят щетите нанесени със споразумението между "Булгаргаз" и турската държавна компания "Боташ", съобщи лидерът на партията Корнелия Нинова.

Искаме поне веднъж в държавата да се реализира т.нар. регресен иск към физически лица – министри, премиери.  Всички, които са вземали решения и са си слагали подписите под такава вреда за България, не народът да плаща, а правителството да заведе към  тях иск. Т.е. освен наказателна, ако може да понесат и финансова отговорност и да си платят за кражбите и вредите, които нанасят на България всеки ден – 1 милион лева, коментира Нинова.

Левицата ще поиска и предоговаряне на условията с турската държава след смяната на цялото ръководство на българския доставчик.

От ИТН също заявиха, че ще изпратят на прокуратурата доклада за "Боташ".

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира обвиненията, че партията му саботира обсъждането на доклада за договора, като заяви, че ГЕРБ ще подкрепи всички комисии, които се предлагат на извънредно заседание, включително за „Боташ“.
Подробности чуйте в звуковия файл.

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна