Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НС прие промените в Закона за насърчаване на инвестициите

Снимка: Ани Петрова

Парламентът прие окончателно промените в Закона за насърчаване на инвестициите. От ПП-ДБ оспориха легитимността на разглеждането на проекта на второ четене, тъй като, според тях, той излиза извън обхвата на първоначалното предложение на Министерския съвет.

Даниела Божинова възрази срещу отпадането на възможността за съдебно оспорване на втора инстанция на решения за съгласуване на проекти за "обекти с национално значение с акт на Министерския съвет и обекти със стратегическа важност", както и срещу двукратно удължаване на срока на действие на всички съгласувателни решения по Закона за опазване на околната среда:

"Това, което се предлага тук, е един деветоюнски преврат за екологичното законодателство на България и за основните права на българските граждани".

Председателят на Комисията по икономическа политика Хамид Хамид от ДПС отговори:

"Когато говорите за нечии интерес в тези предложения, тук е интересът на държавата, тук е интересът на българските граждани".

От "Възраждане" обвиниха ПП ДБ, че текстовете са минали заради отсъствието на техни депутати, включително и на лидерите на коалицията.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени