Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Lucky Number Nick" представя две свои композиции, записани на live sessions

Lucky Number Nick  е банда, която свири сърф рок. Тази година музикантите ще зарадват и своите фенове извън България с живи изпълнения. Излизат и с два нови записа на техни композиции. Песните Siamese, част от албума When This Shit Is Done I'm Moving to Mexico (2020) и First Wave for the Day, от Lucky Number Nick (2013) бандата е записала отново на така наречените Live sessions.

"Винаги съм си мислел, че за един музикант най-високото ниво в играта е да направиш жив запис понеже там нямаш място за грешки. Там трябва да си направиш звука. Всички заедно свирите в една стая и един нещо да сбърка, три минути усилие на всички са били напразни", разказва за предизвикателството Live Sessions Ники Аламанов - вокал, китара и основен композитор в Lucky Number Nick. Той споделя, че от голямо значение е и мястото, където се записват въпросните сесии. Групата е избрала репетиционната - звукозаписно стуиo Band House на Георги Марков за своите живи записи.

Във връзка с избора на песните Ники Аламанов споделя, че това са именно траковете, които ги представят най-добре като група.

Освен този подарък за своите почитатели Lucky Number Nick готвят и европейско турне.
Първата дата е в Лондон.

"Промоутърът е английски и при целия избор на света, понеже в Лондон има музиканти от къде ли не, са се спрели на нас. И всъщност има лондонска банда, която отваря и след това сме ние и едни испанци", разказва за концерта на 24 април в клуба Aces & Eights вокалът на бандата.

Само три дни по-късно Lucky Number Nick ще свирят в Порто, Португалия, а предстоят и дати в Испания и Гърция.

Повече за записа на Live Sessions, както и за предстоящите концерти на бандата чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна