Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Национална финансиада за ученици и студенти в Свищов

Снимка: Здравка Маслянкова

Стопанската академия "Димитър Ценов" в Свищов обяви началото на второто издание на националната финансиада за ученици и студенти. Състезанието е под надслова „Капиталови пазари 2024“. В продължение на един месец участниците избират и инвестират в акции на водещи световни компании в симулирана борсова среда..

Целта на виртуалната борсова игра е да повиши финансовата грамотност и да развие индивидуалните умения на участниците за търговия с реални акции на реални цени, без да се рискуват истински пари, поясниха организаторите от Стопанската академия в Свищов. След регистрация в състезанието на интернет адрес: https://www.deltastock.com/bulgaria/uni-svishtov/DeltaTrading.asp на всеки от участниците, разделени на студенти и ученици, се открива демо сметка с начален виртуален капитал от 10 000 евро за търговия. 

Виртуалната борса ще е активна от 29 април до 31 май. За победители ще бъдат обявени ученикът и студентът, постигнали най-висока стойност на портфейла, в резултат на сключени сделки с акции в платформата. Наградата е парична премия от 1000 лева. Предвидени са и парични стипендии с общ награден фонд 10 000 лева, осигурен от академичната фондация "Проф. д-р Минко Русенов".

Подробности за участие във финансиадата са публикувани на сайта на Стопанската академия "Димитър Ценов". 


По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна