Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Възраждане" с 5 послания за парламентарните избори, сред тях - 2 референдума

Снимка: Радио Варна

Два референдума - за влизането ни в еврозоната и за членството на България в НАТО са сред петте послания на партия "Възраждане" за парламентарните избори, другите са свързани с прекратяване на помощта за Украйна, както и с прекратяване на санкциите срещу Русия. Това заяви във Варна лидерът на партията Костадин Костадинов, който представи част от кандидатите за народни представители за парламентарните избори. 

Водач е Костадинов, след него е Коста Стоянов, последван от Светослав Тодоров и оперната певица Михаела Зикова. 

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обясни, че основната цел на партията е да бъде първа политическа сила във Варна, но най- важна е високата избирателна активност.

"Целта ни е да бъдем първа политическа сила. С колко мандати точно, ще решат избирателите. Но, пак казвам, най-важното е да имаме по- висока избирателна активност. Изборите са 2 в 1. Надявам се, че ще излязат да гласуват повече хора точно поради тази причина, защото, ако сега не успеем да нанесем удар на статуквото, не знам кога".

"Възраждане" представи кандидатите си за 50-ото Народно събрание и в Габровския и Ямболския избирателни райони. В листата в Ямбол са 8 кандидати - петима мъже и три жени.

В Габрово начело и този път е депутатът в последните три мандата Даниел Петров. Листата е първата, регистрирана в РИК - Габрово. На последния местен вот Петров стигна до балотаж в надпреварата за кметския стол. Кандидатите за участие в изборите за народни представители са от четирите общини на Габровска област. 

Петров посочи: 

"Започнахме предкампанията преди повече от месец и половина. Обикаляме абсолютно всички населени места, включително и тези, които имат по 10 души жители. Основното ни беше да убедим хората да гласуват".


По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна