Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

10 млн.лв. за ремонт на водопроводна мрежа очакват в селата до Болярово

Община Болярово
Снимка: Емил Енчев

В крайграничната община Болярово очакват 10 млн. лева от държавния бюджет за реализация на проектите, одобрени за финансиране в края на миналата година. Със средствата ще бъдат ремонтирана водопроводната мрежа в две села с остаряла и крайно амортизирана водопроводна мрежа.

Средствата са предназначени за основен ремонт на водопроводната мрежа в селата Мамарчево и Малко Шарково. В края на миналата година отпускането на средствата беше одобрено от финансовото министерство, но договори към момента не са  сключени, уточни кметът на Болярово Христо Христов.

"Виждам, че сключването на договори с общините продължава и очаквам в скоро време да бъдем поканени  да сключим тези два договора. За първия договор - за допълнителното водоснабдяване в село Мамарчево имаме избран изпълнител и след сключването на договора още от тази година ще започнем основен ремонт на мрежата с разчет следващата 2025 година да бъде завършен", добави той.

Над 20 км е водопроводна мрежа в Мамарчево, като за нейното  подновяване са необходими 8 млн. лв. За ремонта в село Малко Шарково са одобрени близо два милиона лева.

"Нашият лимит е до 10 млн. лева, съгласно регламента на категоризацията на общините от Министерството на финансите. Ние  100 процента си използваме лимита", допълни кметът на Болярово.

По публикацията работи: Антония Чорева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна