Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ваня Григорова и Мая Манолова: Обединение вляво няма да има

Снимка: Кирил Фалин

Обединение вляво няма да има, казаха Ваня Григорова и Мая Манолова в Кюстендил, където представиха старта на кампанията на "Солидарна България" за предстоящия вот.

Изказването беше по повод призива на председателя на БСП Корнелия Нинова от по-рано днес, че всички напуснали партията са поканени да се върнат, включително Сергей Станишев.

Водач на листата на "Солидарна България" за 10 МИР  е Милена Георгиева, 37-годишна, завършила право в Германия.

Мая Манолова беше в родния си град за празника 1-ви май, но и  за две години от учредяването на "Изправи се!БГ". Дойде и Ваня Григорова за старта на предизборната кампания на "Солидарна България" за региона.

Попитани за днешните изявления на лидера на социалистите Корнелия Нинова с призив напусналите БСП да се върнат, Григорова отговори:

"Опасявам се, че такива проформа действия за обединение на лявото, могат само да разочароват левите фигури, които наистина очакват БСП да се обърне към левите избиратели и след като някои ръководни кадри направят няколко крачки назад, тогава да могат да се съберат всички в ляво и да станем по-силни".

Мая Манолова пък посочи:

"Припомням само, че преди последните парламентарни избори Нинова събра 26 леви партии и организации по същия "бутафорен и показен начин", в резултат на което процентите на БСП паднаха под 9%. Така, че докато, за съжаление, Нинова е председател на голямата партия вляво, Борисов на голямата партия вдясно - нито ще има обединение на дясното, нито на лявото не заради личностния проблем, който те създават, а заради вождиските настроения, в които всички останали са миманс, а решенията се вземат еднолично".


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна