Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестувано е 17-годишно момче, след като трима души бяха ранени с нож в училище в Северна Англия

Снимка: standard.co.uk

17-годишно момче беше арестувано днес по подозрение в опит за убийство, след като трима души бяха ранени с нож в училище в Северна Англия, съобщи полицията дни след подобен инцидент в Уелс.

На двама учители и дете е била оказана спешна помощ на място след получени леки наранявания при инцидента в Birley Community College в град Шефийлд. От полицията съобщиха, че нейни служители ще останат в района на училището през целия ден, за да гарантират сигурността местната общност.

Министърът на образованието Джилиан Кийгън написа в социалната мрежа "X", че е много обезпокоена от инцидента. В Камарата на общините премиерът Риши Сунак заяви, че мислите му са с ранените в Шефийлд.

Всичко това става, след като в петък 13-годишно момиче се яви за първи път пред съд в Уелс по три обвинения в опит за убийство, след като двама учители и ученик бяха намушкани с нож в средно училище.

Вчера близо до метростанция Hainault в североизточен Лондон микробус се вряза в къща, а в последвало нападение с мачете на шофьора бяха ранени общо пет души.

Междувременно гласоподавателите в някои части от Англия се стягат за местни избори утре. Освен кметове и общински съветници, ще бъдат избирани също и полицейски комисари. Това са последните местни избори преди предстоящите по-късно през годината общи избори.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна