Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Китен посрещат лятото със завършена пешеходна алея край морето

2
Снимка: Кметство Китен

Китен ще посрещне лятото със завършена пешеходна алея край морето. Това е дълго чакан проект, каза за БНР Бургас кметът Николай Марков. По думите му това ще позволи на жителите и гостите на града, той да бъде цялостно обходен край морето. Идеята за облагородяването на тази зона е от 30 години. Началото на проекта започна през 2020-та, а 2 години по-късно стартира строителството на отсечката, която е с обща дължина около 800 метра. 

„Доста сериозно строителство, а голяма част от него е извършено вътре в самото море. До момента всички жители и туристи, които отиват до пешеходната алея са впечатлени. Стойността на проекта е около 10 млн. лв, които са и за двата етапа, изцяло са финансирани от държавата, в случая от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Двете части на крайбрежната алея ще са свързани, което ще направи града още по-привлекателен за живеене и място за почивка.

Самото строителство представлява брегоукрепително съоръжение. Предстои и облагородяване на района, с изграждане на осветление, поставяне на пейки, както и залесяване зад самото съоръжение. Изненадата към всички ще са триметрови светещи букви, изписващи името на града ни“, допълни Николай Марков.

Чуйте повече в интервюто.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна