Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жирона унижи Гранада със 7:0

Кристиан Стуани вкара за 6:0 срещу Гранада
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Жирона завърши най-успешния сезон в историята по подобаващ начин. В среща от последния 38-и кръг в Ла Лига възпитаниците на Мичел разбиха тима на Гранада с 7:0 на своя "Естадио Мунисипал де Монтивили" и сътвориха истински празник за феновете си.
Жирона видимо се забалвялаше в този мач, а тон за головото шоу даде Ерик Гарсия. В 30-ата минута той се разписа с глава след разиграване след корнер.
Само три минути по-късно Виктор Циганков удвои, засичайки пас на Мигел Гутиерес.
В 44-тата минута Артьом Довбик се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение на Рикард Санчес срещу Порту.
Четвъртото попадение отново бе на сметката на Циганков в 54-тата минута, който отново бе на правилното място, за да засече успореден на голлинията пас от страна на Савио.
В 61-вата минута положението за Гранада стана още по-лошо, след като Факундо Пелистри получи пресилен втори жълт и черевен картон за задържане за фланелката на Пабло Торе.
Жирона обаче не показа милост и довърши съперника си с нови два гола. Първо в 75-ата минута Довбик бе изведен зад защитата и с удар по земя отбеляза за 5:0.
Кристиан Стуани направи резултата 6:0 в 78-ата минута, разписвайки се отблизо, след като Довбик свали топката в краката му на сантиметри пред вратата.
В самия край на мача Довбик оформи своя хеттрик с втори гол от дузпа за 7:0, този път за нарушение на Серхио Руис.
Така Жирона завършва сезона на 3-тото място с 81 точки. Гранада пък изпада в Сегунда дивисион, приключвайки кампанията с 21 точки на предпоследното 19-о място.

По публикацията работи: Георги Димитров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна