Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От АПИ ограничават камионите над 12 тона на места заради очаквания днес интензивен трафик

Опашки от автомобили се образуват в района на Симитли при серия почивни дни.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Заради очаквания интензивен трафик от Гърция към България - от 11 до 21 часа днес се въвежда промяна в организацията на движението между Симитли и Благоевград, предупреждават от АПИ.

Камионите над 12 тона няма да могат да пътуват в посока граничен пункт "Кулата", а в посока София ще могат да се движат само в дясната лента на главен път Е-79.

Останалите превозни средства, пътуващи към Кулата, след кръговото кръстовище  при пътен възел "Благоевград-юг" ще се пренасочват по обходен маршрут - през село Железница и Симитли, където отново ще се включат към главен път Е-79.

Така всички автомобили, които влизат в страната ни от ГКПП „Кулата“ към София  ще могат да използват и двете ленти в отсечката Симитли-  Благоевград, където се образуват най-големите задръствани.

До 20 часа днес по автомагистрала "Тракия" в посока Бургас от 5 километър до 23 километър е ограничено движението на камиони над 12 тона, предупреждават още от АПИ.

От там дават подробности и за организацията на движение по автомагистрала "Хемус" заради ремонтнo-възстановителни дейности по тунели "Топли дол" и "Правешки ханове" и предвид очаквания засилен трафик:

  • За посока град Варна - днес от 16 до 21 часа: спиране на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона, като тежкотоварното движение се отклонява по републикански път до пътен възел "Яна", където ще изчакват на място.

  • За посока град София - днес от 16 до 21 часа: ограничаване на движението за камиони над 12 тона и осигуряване на обходен маршрут от пътен възел "Ботевград" до пътен възел "Витинска река".

  • За посока град София на 26.05.2024 година:

1. В тунел „Топли дол“ се обособят две ленти за движение в посока София и една лента за движение в посока Варна;

2. Сваляне на цялото движение от автомагистрала "Хемус" при пътен възел "Правец" в посока Варна и връщане на "Хемус" при пътен възел "Осиковска Лакавица";

3. В тунел „Правешки ханове“ се обособяват две ленти за движение в посока София.

По публикацията работи: Зорница Близнашка

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна