Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васко Василев и солисти от 4 държави с концерт в Айфеловата кула по повод 24 май

Световноизвестният български цигулар Васко Василев и солисти от оркестъра на Кралската опера "Ковънт гардън" ще изнесат класически акустичен концерт тази вечер в бутикова зала на Айфеловата кула. Музиканти от 5 националности ще свирят, а поводът е 24 май. Организатор е Българския културен институт в Париж.

Французойка, японка, австрийка, англичанин и българин ще се срещнат на Айфеловата кула тази вечер, за да отбележат заедно отминалия 24 май. В програмата на концерта се включени произведения на Вивалди, Бизе, Брамс, Сен-Санс. За концерта в Париж българският цигулар ще пристигне от Япония, където има участия, разказа Десислава Бинева – директор на българския културен институт във френската столица:

"Точно тази зала се намира на първия етаж на Айфеловата кула, тя е неголяма, бутикова концертна зала с около 200 места и изключително красива гледка към града. Васко ще свири с още 4 музиканти от "Ковънт гардън". Мисля, че публиката ще има изключителния шанс да присъства на истински музикален празник, който събира артисти от 5 националности. Те заедно ще отпразнуват един от най-красивите български празници – 24 май".

С концерта на Айфеловата кула ще бъде отбелязани и 20 години от основаването на Българския културен институт в Париж.


По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна