Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Злато и бронз за България и от СК по естетическа гимнастика в Будапеща

Националният отбор по естетическа групова гимнастика на България - със златото на СК в Будапеща

Невероятният уикенд за българския спорт и особено за гимнастическите ни спортове продължи и с успехите на националните ни отбори по естетическа групова гимнастика, които донесоха на България златни медали при жените и бронзови при девойките от Световната купа.

Щастливото място, също, както и за художествената гимнастика, се оказа Будапеща. Отново в унгарската столица, но в различна зала, грациите ни от естетиката при жените се пребориха с конкуренцията на цели четири руски отбора, които се състезаваха тук под неутрален флаг.

Възпитаничките на Кристина Ташева при жените в състав Сияна Табакова, Карина Нейкова, Катрин Тасева, Яна Стайкова, Мария Мехлемова, Християна Ковачева, Виктория Берова и Сибила Кърпачева изпълниха отлично новата си композиция и с оценки от 28.250 и 28.400 в двата дни и сбор от 56.650 точки изпревариха актуалните световни шампионки от руския тим Експресия с чувствителната разлика от 0.9 точки, а трети са отново рускини - от състава на Мадона.

Националният отбор за девойки Линой Георгиева, Андреа Сарафова, Андреа Христова, Жаклин Найденова, Никол Златкова, Дария Начева, Адриана Михайлова, Далия Иванова извоюва бронзовите медали, в подреждането веднага веднага след руските тимове Виктория и Мадона.



По публикацията работи: Светослав Табаков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна