Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Експерти и магистрати обсъдиха с близки на загинали в катастрофи законодателни промени

Градският прокурор на София Илияна Кирилова
Снимка: БГНЕС

Законодателни и организационни промени, които да ограничат войната по пътищата, бяха обсъдени на поредна среща между роднини на загинали в катастрофи, експерти и магистрати. Тя беше по инициатива на Софийската градска прокуратура, а участниците в нея заявиха готовност до есента да предложат конкретни мерки на вниманието на депутатите от 50-ото Народно събрание. 

Изразявайки очакванията си народните представители да направят необходимите законодателни промени, градският прокурор на София Илияна Кирилова нарече бездействието им досега, цитирам - "меко казано безотговорно": 

"Безобразно е да се създават всякакви комисии, да се творят всякакви неща и в същото време нещо, което седи на дневен ред - започвам да си мисля, че някой го използва за своя пропаганда, да няма мерки по тези въпроси, да няма представители от самия парламент, които да повдигат тези въпроси".

Интервюто на Людмила Железова с Владимир Тодоров и репортаж на Силвия Великова в предаването "Нещо повече" можете да чуете от звуковите файлове.

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна