Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Иновативно младежко експо" в Русенския университет

Снимка: БТА

Повече от 200 ученици, студенти и преподаватели участват в тазгодишното "Иновативно младежко експо", организирано от Русенския университет под патронажа на Министерството на образованието.

Форумът бе официално открит днес и се провежда за осми път. Участници са студенти, ученици, младежи, преподаватели, представители на бизнеса и публичните институции от страната и чужбина.

Идеята за "Иновативното младежко експо" е от 2014 г. и е съвместна инициатива на Европейската комисия и Министерството на образованието и науката.

"Целта е да се даде място за изява на младите хора от Русе, от региона, включително сме поканили и партньорите ни от Силистра, Разград, Видин, да покажат какво правят, за да могат да бъдат видими, да могат да бъдат разпознаваеми към масовата общественост, към хората от града.

И смятам че това е място, където децата да могат гордо изправени да кажат: Ето това сме го направили ние можем, повече", каза зам.-ректорът по научноизследователската дейност на Русенския университет доц. Десислава Атанасова.

Тя посочи, че в рамките на младежкото експо ще се проведе и заключителната научна сесия Best Paper, в която се представят наградени с кристален приз научни доклади на студенти, докторанти и млади учени, излъчени от научните журита по време на Пролетните празници на науката и студентски научни сесии във всички факултети и филиали на университета.


По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени