Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коко Гоф срещу Ига Швьонтек на полуфинал във Франция

Ига Швьонтек загуби само 2 гейма днес.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американката Коко Гоф се наложи над Онс Жабер от Тунис с 4:6, 6:2, 6:3 след час и 57 минути игра на централния корт "Филип Шатрие" в Париж. Така тя стана първата полуфиналистка на "Ролан Гарос" и за място на финала ще спори със световната номер 1 в тениса Ига Швьонтек от Полша.

Първият сет бе равностоен до 3:3, а в седмия гейм тунизийката направи пробив, който след това затвърди. Така след размяна на по още един гейм Жабюр спечели първата част с 6:2.

Играта се обърна във втория сет, в който имаше три поредни пробива, от които с явно предимство излезе Коко Гоф, която поведе с 4:2. 20-годишната американка спечели и следващите два гейма и се стигна до решителна трета част.

Гоф запази инерцията и доминацията си и в третия сет, а играта на Жабюр съвсем се разстрои. Американката набързо поведе с 4:1, а представителката на Тунис все пак взе подаването си, след което се опита да се противопостави до края, но вече бе загубила увереност. Жабер все пак успя да спаси два мачбола, като втория беше с впечатляваща къса топка, но сбърка от смаш над главата и загуби мача.

Коко Гоф ликува след последната точка в мача.

Коко Гоф е финалист от "Ролан Гарос" през 2022 година, когато загуби спора за титлата от Ига Швьонтек с 1:6, 3:6. Тя е шампионка и от Откритото първенство на САЩ миналата година.

Швьонтек не срещна съпротива от бившата финалистка в Париж Маркета Вондроушова от Чехия и я победи с 6:0, 6:2 за малко повече от час игра.

Полякинята направи пет пробива в двубоя и не допусна нито един. Тя записа 25 печеливши удари при едва 10 непредизвикани грешки.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени