Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Байдън коментира използването на американски оръжия от Украйна срещу Русия

Президентът на САЩ Джо Байдън, френският президент Еманюел Макрон (вляво) и първата дама Джил Байдън по време на възпоменателната церемония за отбелязване на 80-ата годишнина от десанта в Нормандия, 6 юни 2024 г., в Колвил-сюр-Мер, Франция.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украйна няма да използва американски оръжия, за да обстрелва Москва, заяви президентът на Съединените щати Джо Байдън в излъчено днес интервю за телевизионния канал Ей Би Си.
Ето как отговори Байдън на въпрос дали го притесняват предупрежденията на руския президент Владимир Путин, че разрешението на западните доставчици на оръжия за Киев да разрешат употребата им срещу военни обекти на руска територия ще доведе до сериозни проблеми:

"Той не е свестен човек, той е диктатор и се чуди как да крепи собствената си държава, докато напада Украйна. Не става дума нашите оръжия да се използват за удар срещу Москва или Кремъл, а само отвъд границата, откъдето руснаците подлагат украинците на мащабен обстрел с конвенционални оръжия, за да убиват украинци", каза Байдън.
По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени