Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Хората трябва да са взискателни и строги към слугите, в противен случай пада качеството на слугинажа"

"Новини с добавена стойност" с Г-н Балев: Първи, Втори, Трети - работети!

"Правителствата падат като врабчета в жегата или въобще не успяват да се сглобят и возвисят"

| Коментар
Снимка: Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

Също така искам да напомня… Първият е първи!... Вторият е втори, третият е трети. В това състезание си има ред!

Ето така, драги слушатели и скъпи съучастници, спазихме реда на поредните избори и определихме първо, второ и трето място за слугите на народа.

И те почват на нова сметка и в нов състав да ни слугуват. Но дали ще си дават зор?

Ако гледат от нас, техните работодатели, по-скоро слугите ни няма да се презорят. Избирателят не ходи да гласува, гледа си работата през пръсти, а слугата на народа само това и чака, да му отпуснеш хватката.

Хората трябва да са взискателни и строги към слугите, в противен случай пада качеството на слугинажа, персоналът се отдава на безделие, корупция и разврат.

Вместо да работят - един слуга чете "Винету", друг "Синовете на великата мечка", трети върти търговия с господарското имане, сиреч националните богатства, четвърти въобще се е нагърмял и халюцинира концлагери, камионетки, Второ пришествие на Трети украински фронт.

По принцип, слугите като ги оставиш без контрол, почват да мислят за глупости, влизат им в главите разни либерални слободии. А конкретно нашите, вече тотално разхайтени слуги на народа, вместо да правят стабилни правителства, последните години пробутват само някакви паянтови сглобки. Правителствата падат като врабчета в жегата или въобще не успяват да се сглобят и возвисят.

Инфографика: БТА

И за всичко това са виновни работодателите, сиреч началниците, тоест Суверена.

И така, клетият Суверен изпълни криво-ляво електоралните си задължения, направихме класирането на новата прислуга и както казва Томислав Дончев - Първият е първи, вторият е втори, третият е в състояние на трагедия.

Ала в Дебелата книга е писано - последните ще станат първи.

А големият победител в последното състезание за слуги на народа е партия "Величие", която всички вкупом проспаха - как прескочи изборната бариера тая непозната кобилка? Знаехме, че има такава аномалия в природата на българската политика, но никой не предполагаше, че толкова лесно вече се прескачат бариерите на колективния здрав разум.

"Величие", с техните около-полковници отвориха вратата към голямата политика за всички квартални талисмани и разказвачи на вулгарен фолклор.

В парламента вече се влиза с прокламиране на чисти халюцинации.

Излязоха някакви статистики, че за "Величие" гласували много висшисти - ако това е вярно, образованието ни също е сътворило едно създание на мрака, което сме проспали.

На мен ми се случи следното нещо в Деня за размисъл.

Говорих за политика с една анонимна електорална единица - непознат за мен човек, малко странен, ала си има всички граждански права.

И този човек ми каза следното: "Възраждане", вика, са меки кравайчета, либерали и съглашенци, никакви нацисти не са, аз искам да гласувам за истински нацисти, каза ми електоралната единица. После чух подобни формулировки и на други места.

Тоест на политическия пазар има глад за автентична политическа лудост. Вече има солидна група избиратели, за които "Възраждане" са относително и прекалено вменяеми.

Така че, ако има малко държавническо мислене в Първия, Втория и Третия, те трябва отговорно да съставят едно правителство на корупцията и ориентацията. Непременно.

В парламента клети

стройте се, слуги!

Ще броя до три:

Първи, Втори, Трети -

работети!

По публикацията работи: Яна Боянова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна