Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Марков от "Величие" не положи клетва като депутат

Николай Марков
Снимка: БТА
Чуй новината! Чуй новината:

Избраният за депутат от партия "Величие" Николай Марков бе изведен от залата на парламента, защото не положи клетва в началото на днешното тържествено заседание на 50-о Народно събрание. 

Марков потвърди, че неговата политическа партия ще предложи техен представител за председател на парламента. И посочи, че очаква среща с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов:

"Според думите на г-н Борисов той каза, че трудно ще се създаде правителство. Може би трябва да му имаме доверие, че той знае повече от мен за това какво се случва. Ние нямаме проблем с нови избори, нашата организация изобщо не се притеснява от нови избори, но не ги искаме на всяка цена".

Николай Марков продължи да настоява за лидерска среща с Борисов, за да прецени  дали да бъде дадена подкрепа за кабинет:

"Нашата организация изобщо не се притеснява от нови избори, но не ги искаме на всяка цена. Поне аз г-н Борисов не го изнудвам, просто искам да чуя от първо лице неговите намерения".

Марков, който заради закъснение не успя да положи клетва, продължи да настоява за лидерска среща с Борисов, за да прецени дали ще има подкрепа за кабинет: "Не го изнудвам, просто искам да чуя неговите намерения".
По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна