Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борис Бонев: Въведената организация на движението в София от 2017 г. е незаконна

Борис Бонев
Снимка: БГНЕС

Столичната община ще въведе временна организация на движението по бул. "Патриарх Евтимий" и "Витоша" и ще възложи изработването нов генерален план за движението в София. 

Това ще бъдат действията след решението на Върховния административен съд, според което новата организация около Националния дворец на културата трябва да бъде отменена, тъй като липсва генерален план. 

Според общинския съветник от ПП-ДБ-СС Борис Бонев решенията на съда означава, че всички промени в движението в София, направени след 2017 г., са незаконосъобразни: 

"Въведената организация в София от 2017 г. е незаконна според това решение на съда, тъй като от тогава липсва генерален план за организация на движението. Между другото, това решение на съда поставя в сериозен риск всички общини в България, тъй като много от тях нямат действащи генерални планове за организация на движение, тоест от пешеходна пътека до нещо по-голямо - нова улица, нов булевард. Ако някой обжалва след това решение на съда, ще се стигне до установяване, че е незаконна тази организация на движение, тоест едни краткосрочни предизборни опити да се атакува противника в момента експлодираха в бомба с национално влияние във всички общини в България и поставят под риск въобще цялата организация на движение и пътна безопасност в градовете на България". 

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна