Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Eдин от обвиняемите за контрабандната афера в Агенция "Митници" излиза от ареста

Снимка: БГНЕС

Eдин от обвиняемите за контрабандната афера в Агенция "Митници" излиза от ареста.

Софийският градски съд промени мярката за неотклонение на хасковския бизнесмен Марин Маринов на "домашен арест", но той ще остане под стража до окончателното произнасяне на Софийския апелативен съд.

Маринов, синът му Стефан, бившият главен секретар на МВР Живко Коцев, бившата директорка на митниците Петя Банкова и Никола Николов, по прякор Паскал, са обвинени за участие в организирана престъпна група за контрабанда, търговия с влияние и подкупи. Банкова и Стефан Димитров са в ареста, Коцев е на свобода срещу 20 000 лева гаранция, а Николов се издирва.

Според защитника на Марин Маринов - Ивайло Найденов, по делото са събирани основно материали, които да дискредитират бившите министри Бойко Рашков и Асен Василев, а доказателства или свидетелски показания, че клиентът му е част от престъпна група няма:

"Като изключим тези, които казват "Виждали сме Марин при Бойко Рашков". Бившият главен секретар, да, виждал го е, това не е престъпление. Нито един разговор няма между Марин и Банкова. Няма въобще каквато и да било комуникация с Банкова. Новите доказателства са разпити на служители на Министерството на финансите, дали в кабинета на Асен Василев като министър ан финансите го е посещавал Мария или Стефан Димитрови, нито един не казва да има такова нещо. За мен това дело беше необходимо до един момент. Интересът вече не е същият. Като гражданин смятам, че е така. Като юрист смятам, че няма никакви доказателства за участие в каквато и да е ОПГ. Не знам каква е ролята на Живко Коцев, нямам идея".

По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна