Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров запази място в топ 10, нов рекорд за Виктория Томова

Григор Димитров
Снимка: Ройтерс

В публикуваните днес световни ранглисти на тенисистите Григор Димитров отново е в десетката, а първата ни ракета при жените Виктория Томова записа ново върхово класиране.

Димитров е десети с 3750 точки. Той е на 80 от деветия Алекс де Минор и само на 5 точки пред номер 11 Стефанос Циципас. В петък Григор очаква жребия за Уимбълдън, където ще бъде девети поставен към момента.

Адриан Андреев изкачи три места и е 228-и. Софиянецът започва днес участието си в квалификациите на Откритото първенство на Великобритания. В 13 часа наше време Андреев трябва да започне двубоя си срещу германеца Рудолф Молекер. За участието си втората ни ракета ще вземе 8 точки за ранглистата на аТР и15 хиляди британски паунда.

В първите 500 от българите са още Димитър Кузманов (№325), Пьотр Нестеров (№460) и Янаки Милев (№486).

На върха продължава да е шампионът от Хале Яник Синер с 9890 точки. Новак Джокович се върна без игра на второто място с 8360 точки и измести Карлос Алкарас с 8130 точки.

При дамите Виктория Томова прескочи пет позиции до рекордната за нея 58-а. Тя участва на турнира на трева в Бад Хамбург, където утре във втори кръг очаква победителката от днешния мач между Тейлър Таунзенд, която победи в квалификациите, и Линда Носкова.

Виктория Томова

Томова също очаква жребия за Уимбълдън, където ще играе в основната схема.

Гергана Топалова е с едно място напред и е 229-а. Във вторник 24-годишната пловдивчанка ще започне в квалификациите за турнира от Големия шлем в Лондон.

Изабелла Шиникова е 251-а, а Лиа Каратанчева прескочи 16 позиции и е на върховата за нея 443а.

В челото няма промени. Води Ига Швьонтек, следвана от Коко Гоф и Арина Сабаленка.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени