Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите са без медал в първия ден на европейско по джудо

Българите са без медал в първия ден на европейско по джудо
Снимка: БФ Джудо

Българските състезатели не успяха да спечелят отличие в първия ден на европейското първенство по джудо за кадети и за кадетки, което се провежда в "Асикс Арена" в София.

С най-предно класиране е Калина Григорова, която се нареди седма в категория до 44 килограма. На старта тя загуби от сръбкинята Наталия Пролич с "вадзари". Съперничката й стигна полуфиналите и ще спори за бронза.  Григорова пък продължи на репешажите, където постигна служебен успех, а след това се наложи в продължението над Лейла Алакбарова. Двубоят продължи 8:04 минути, а българката спечели след трето наказание на противничката й. В следващия кръг обаче Григорова не успя срещу Лена Антоан (Белгия) и загуби с "ипон". 

Във втория кръг на репешажите отпадна Преслав Николов (60 кг). Поражения претърпяха още Ема Василева (40 кг), Преслава Ковачева (48 кг), Иво Галенков и Емо Христов (50 кг).

В петък на татамито излязат Андреа Стоева (52 кг), Деница Божинова (57 кг), Елица Тодорова и Йоана Алексиева (63 кг), Стилиян Бабачев и Милен Николов (66 кг), Иво Димитров и Александър Динев (73 кг).

Срещите започват от 9:30 часа. Входът за зрителите е свободен. 

На първенството участват 511 млади таланти от 44 държави.


По публикацията работи: Антони Йорданов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна