Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Парламентът трябва да сформира всички комисии, за които е нужно мнозинство

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС
Чуй новината! Чуй новината:

Лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов заяви, че парламентът трябва да сформира всички комисии, за което е нужно мнозинство. 

Той коментира и казаното от ПП-ДБ, че институциите се превръщат в политическа бухалка за техни кадри.

"Аз не знам Терзиев откъде и какво знае, но всеки ден виждам, че в София освен хаос, няма нищо друго. Няма нито една търгувана поръчка, което означава, че и нищо за догодина няма да се случи и той като вижда как не владее изобщо материята, а това, което направиха, само предизвика нов хаос, аз няма да се учудя сам да си тръгне, така, че нито знам какво е имал предвид (...). Гледаше нещо тавана, ама какво точно, не знам. Не мога да гадая. Кметовете, за които говорят колегите, освен, че провалят градовете си, не са спазили и закона от това, което вие давате по новините. Това знам и аз", коментира лидерът на ГЕРБ.

На въпрос защо президентът Румен Радев е отказал да отиде на Срещата на върха на НАТО, той заяви, че засекретените позиции на България не са стигали до парламента.

"Тя е въз основа решенията на парламента за помощта за Украйна, декларациите, които приемахме, и те така и казаха, а всичко това ние сме го приемали с колегите от ПП-ДБ и ДПС. Ами, да я разсекретят. Колегите Кирил Петков и Асен Василев заставаха на плакатите и говореха: "С вас сме, господин президент", а другите ви покровители от ДБ клечаха пред Президентството. Аз знам, че когато аз съм бил във Вашинготн, винаги съм бил в Белия дом, на камината. Виждал съм шефовете на Департамента, посрещали са ме с топовни салюти. Откъде да знам причината, заради която Радев не отива?", каза Борисов. 

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна