Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областният съвет на БСП в Русе заяви пълна подкрепа за новото партийно ръководство

Снимка: БГНЕС

Областният съвет на БСП в Русе разпространи съобщение, в което заявяват пълната си подкрепа за новото партийно ръководство и широко ляво обединение. 
На свое заседание социалистите в Русе са взели решение за категорична подкрепа на новото ръководство на БСП след оставката на лидерката Корнелия Нинова и подкрепят политиката за широко ляво обединение.
"Приемаме, че резултатите са такива, каквито са, не ни удовлетворяват. Смятаме, че позицията, която зае Националният съвет с решенията като опит за обединение на всички леви формации, е правилна и ние като областен съвет в Русе просто се събрахме, направихме си нашия анализ на резултатите и подкрепихме Националния съвет", каза областният председател на БСП в Русе Тодор Йорданов, който изрази и очаквания за трайна промяна в ръководството на партията.
Русенските социалисти не за първи път открито се противопоставят на досегашната лидерка Корнелия Нинова и се надяват с промените партията им да има адекватно европейско поведение:

"Трябва да си имаме силно ръководство, да е нов, млад човек, да може да си представи добре възгледите и да го последват всички, които мислят в лявото пространство", коментира Тодор Йорданов.

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна