Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главчев: Мога отново да съм служебен премиер, ако няма кой друг

Бюджетът ще бъде направен навреме, допълни служебният премиер

Изявление на служебния премиер Димитър Главчев след гласуването на проектокабинета "Желязков" в НС - 3 юли 2024 г.
Снимка: БГНЕС
Чуй новината! Чуй новината:

Служебният премиер Димитър Главчев заяви,че ще продължи да работи до края на парламентарната процедура и евентуалното избиране на ново служебно правителство.

Аз си работя, изпълнявам си задълженията. Не мога нищо да прогнозирам, каза Главчев, след гласуването в парламента, при което беше отхвърлена номинацията на Росен Желязков за министър-председател.

Бюджетната процедура е септември-октомври. Имаме още два мандата, да видим какво ще се случи. Бюджетната процедура се изготвя от Министерството на финансите, експертите, които я правят, са едни и същи, и нямайте съмнение, че всичко ще бъде направено навреме, подчерта Главчев.

Няма да споделя какви са ми впечатленията от работата на народните представители. Нищо кой знае какво непознато не се е случило в пленарната зала, заяви още служебният премиер.

"Ако се стигне до същата процедура, ако са неуспешни вторият и третият мандат, президентът има възможност да избира служебен премиер от няколко души. Казал съм на президента, че ако няма кой друг, тогава мога да съм служебен премиер", уточни Главчев.

Служебният премиер коментира и доклада на България за срещата на върха на НАТО:

"Всъщност утре ще чуете в изслушването, но това, което трябва да ви кажа е, че не трябва да има никакви поводи за притеснение, позицията е национално отговорна, в синхрон с националните интереси и не излиза отвъд рамките на това, което е зададено".

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна