Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ресми Мурад: Разцеплението в ДПС не е тема в партийните структури в района на Кърджали

Ресми Мурад
Снимка: БНР-Кърджали

Разцеплението в ДПС не е тема в партийните структури в района на Кърджали, които са сплотени, смята областният лидер Ресми Мурад. 

Според него те не одобряват изразената в социалните мрежи позиция на несъгласие спрямо ръководството на ДПС. 

В същото време изявени общественици коментираха, че ситуации като тази в Движението са следствие от форми на авторитаризъм.

Областният лидер на ДПС допуска, че това, което се случва сега в партията, е провокирано от хора, останали извън властта и търсещи поводи за изява. Според Ресми Мурад ДПС в област Кърджали е постигнало впечатляващ изборен резултат, печелейки и петте мандата, начело с председателя Делян Пеевски.

"Още повече хората, които са получили санкции от съответните областни или общински структури, не са от област Кърджали, така че при нас такава тема няма".

Партийните структури са единни, каза още Ресми Мурад. В същото време известният с политическите си анализи общественик Фикри Гюлестан коментира, че в ДПС не може да се пипа с груби ръце.

"Още от началото, когато г-н Пеевски се самопредложи за председател и това изказване на г-н Доган, че е феномен, хората си помислиха, че г-н Доган застава изцяло зад него и го номинира за председател. След време се наложи да има и съпредседател. Явно и г-н Доган има предвид, че той има склонност към авторитаризъм".




По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна