Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Победи за наши тенисисти в Сърбия, Тунис и Нидерландия

Диа Евтимова
Снимка: БФ тенис

Диа Евтимова се класира за втория кръг на турнира по тенис на клей в Куршумлийска Баня (Сърбия) с награден фонд от 15 000 долара. 37-годишната българка победи участващата с "уайлд кард" представителка на Кипър Олга Данилова с 6:0, 6:1. Тя спечели първите 11 гейма срещу 17-годишната тинейджърка и стигна до успеха след едва 51 минути игра.

За място на четвъртфиналите поставената под номер 7 Евтимова ще се изправи срещу някой измежду рускинята Арина Булатова или квалификантка. 

В основната схема от пресявките се класира и друга българка - Алекса Каратанчева, която във финалния кръг от квалификациите днес надделя над сънародничката си Галена Кръстенова с 6:4, 6:4.

Илиян Радулов се класира за втория кръг на сингъл на турнира по тенис на твърда настилка в Монастир (Тунис) с награден фонд 15 хиляди долара.

19-годишният българин надделя над поставения под номер 4 италианец Лука Джакомини с 6:3, 4:6, 6:4 след малко повече от два часа и половина игра.

Радулов пропиля преднина от сет и 4:2 гейма във втория, но в решителната трета част навакса ранен пробив пасив и все пак стигна до крайния успех.

Така за място на четвъртфиналите той ще играе срещу победителя от двубоя между Игнаси Форсано (Испания) и квалификанта Стефан Меникела (САЩ).

Гергана Топалова се класира за втория кръг на турнира по тенис на клей в Олдензаал (Нидерландия) с награден фонд 40 хиляди долара.

Поставената под номер 6 българка се справи без особени затруднения с участващата с "уайлд кард" представителка на домакините Лус Ебелинг Конинг с 6:2, 6:1 за 69 минути. 24-годишната Топалова направи ключова серия от седем поредни гейма, с която взе първия сет и поведе с 3:0 във втория по пътя си към крайната победа.

За място на четвъртфиналите тя очаква победителката от двубоя между Сапфо Сакелариди (Гърция) и квалификантка.


По публикацията работи: Антони Йорданов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна