Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тридневен форум на местните власти в Албена

Снимка: Мая Райнова

Тридневният форум на Националното сдружение на общините в Република България започна днес в курортния комплекс "Албена".

Представители на местните власти обсъждат в годишната среща настоящите и бъдещите проблеми на българските общини, тяхното финансиране, промените, които предстоят с оглед на климатичните промени, както и отношението и комуникацията с централната власт.
По време на откриването на Годишната среща на местните власти председателят на Управителния съвет на НСОРБ и кмет на община Велико Търново Даниел Панов изрази убедеността си, че от Националното сдружение на общините са показали, че когато са обединени кметове и общински съветници гарантират стабилността на държавата:

"Започнахме годината с повече оптимизъм за работата ни с централната власт, най-вече за по-дългосрочна стабилност. Сега - към края на годината в поредната предизборна кампания, отново за пореден път очакваме да имаме редовно правителство и устойчив парламент.

Искам да отправя настойчиво послание към политическите партии да намерят начин да работим заедно - така, както ние успяваме в нашата организация", заяви Панов

Президентът Румен Радев, гост на събитието, коментира, че сдружението има най-представителния и влиятелен глас на българските Общини и е незаменим фактор във взаимодействието между хората по места и централните власти:

"За да имаме просперитет и устойчивост на политиките и на развитието на страната, трябва заедно - централната власт и местните власти, трябва да разработват и да провеждат тези политики, а не местната власт да бъде просто изпълнител на решенията на централната". 

Отличия в годишните награди на Националното сдружение за голяма, средна и малка община бяха връчени на Община Шумен, Община Свиленград и Община Ардино.
По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени