Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В София

Дни след катастрофа, движението по бул. "Владимир Вазов" остава затруднено

Причина е и строителството на метрото и честите промени в организацията

Снимки: Ана Попова

Броени дни след катастрофата на кръстовището на бул. „Владимир Вазов“ и ул. Васил Кънчев“, която отне живота на 40-годишна пешеходка, все още има неприбрани части от автомобила, който се обърна по таван, предаде репортер на БНР-Радио София.

Хората от квартала коментират, че кръстовището е опасно, защото често се въвеждат промени в организацията на движение, а и има много нарушители сред шофьорите, които не се съобразяват със светофарната сигнализация.

Изключително затруднено е движението почти по целия бул. "Владимир Вазов". Причината за това е строителството на трите метростанции, които ще свържат източните квартали с центъра на града. Движението се осъществява само в едната лента.

Шофьорите трудно се ориентират по знаците, които не рядко са и объркващи. Преминава се от едното платно в другото, след това обратно. Всичко това изнервя и обърква участниците в трафика.

Разширението на метрото в района на „Подуяне“ започна през март 2022 г. Участъкът обхваща над 3 километра и свързва кварталите „Хаджи Димитър“ и „Левски“. Ще се построят 3 метростанции.

Остават по-малко от 6 месеца от обявения краен срок, но явно той няма да бъде спазен, заради затруднения, свързани и с подпочвени води.

По публикацията работи: Георги Нейков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна