Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров отново ще играе на централния корт във Виена

Българинът изкачи една позиция за финалите на АТР в Торино

Григор Димитров
Снимка: Erste Bank Open

Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров за втори пореден ден ще играе на централния корт в зала „Винер Щадхале“ на АТР 500 турнира във Виена.

В четвъртък третият поставен Димитров ще се изправи срещу чеха Томаш Махач. Двубоят е втори в програмата, която започва в 14:30 часа наше време с мача от осминафиналите между Джак Дрейпър (Великобритания) – Лучано Дардери (Италия).

До момента финалистът от Стокхолм и Махач не са се срещали.

Успехът на Григор срещу Чан Джиджен (6:4, 7:5) вчера му позволи да се изкачи с едно място в ранглистата „Пътят към Торино“, която определя участниците във финалите на АТР в Торино и е отново десети. Той добави 50 точки и има вече 3150, като изпревари с 15 Томи Пол, който загуби вчера от Брандън Накашима също във Виена.

Последното осмо място, което дава право за участие на финалите в момента се заема от Андрей Рубльов, който снощи се наложи над Алехандро Табило и вече има 3720 точки. Девети е Алекс де Минор с 3405. Тази позиция също може да се окаже печеливша, при положение, че Новак Джокович, който е шести в подреждането за Торино, обяви, че няма да участва.

Място за финалите вече си гарантираха Яник Синер, Карлос Алкарас, Александер Зверев и Даниил Медведев.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна