Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Селото е бедно, престъпност няма, политиците не идват

Село Охрид, Монтанско: Ние сме Северозападът, пропаднали хора

"Тук всичко е по съвест. Гласуваме по усмотрение", твърдят възрастните местни жители

| Репортаж
Снимка: Любо Андреев
Чуй новината! Чуй новината:

В област Монтана всички 296 секции са отворили навреме. 4-5 от членовете на СИК не са се явили по различни причини и са били сменени от резервите, каза говорителят на Районната избирателна комисия в Монтана Петко Петков.

114 000 бюлетини са осигурени за 12 многомандатен избирателен район Монтана. Назначени са 2450 души в секционните комисии. 13 от комисиите са мобилни, с подвижни урни, а четири комисии работят в болниците в Монтана, Лом и СБР "Свети Мина" във Вършец.

В 183 от секциите се гласува с машина, а в останалите 113 е само на хартия. 116 557 са гласоподавателите в област Монтана. Кандидатите за 51-ия парламент са 126, като най-възрастният е на 81 години, а най-младият на 23. От област Монтана трябва да бъдат излъчени четирима народни представители.

В бойчиновското село Охрид гласоподавателите са 261, а жителите около 300 души.

В Охрид е спокойно, хората са бедни. По време на кампанията кандидати за народни представители не са идвали.

"В Охрид няма работа, ние сме пенсионери, та се препитаваме с пенсийките. Селото ни е много бедно. Няма престъпност. Засега сме мирни и кротки. Гласуваме по усмотрение, за която партия си обичаме."

"Преди идваха, сега не. Населението е малко", отчитат някои от местните относно затихналия интерес на политиците към тяхното населено място.

"Тук всичко е по съвест", твърдят някои от местните жители за гласуването.  

"Ние сме забутано село. Преди имаше такива опити. Сега не смее да се занимава никой. Всеки се е свил дома, на топличко. Ние сме Северозападът, пропаднали хора", отбелязват те за купените гласове. Други обаче твърдят, че има купен вот – "под парична форма".

Повече чуйте в звуковия файл. 

По публикацията работи: Яна Боянова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна