Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

От журналистиката до сладкарницата - Бистра Демирева

| Интервю
Снимка: Латинка Светозарова
Чуй новината! Чуй новината:

Бистра Демирева е журналист по професия. Но животът ѝ предлага предизвикателство и тя започва своя бизнес в Плевен с амбицията да бъде полезна на хората. В дните преди Великден радва с много сладки изкушения, в които "оставя" и част от себе си…

Споделя, че пътят от журналистиката до сладкарницата е бил труден. 

"Страстта ми към сладките неща, към шоколада ме доведе до тук и започнахме да приготвяме разни сладки вкусотии с белгийски шоколад. Цялата работа тръгна от това, че се влюбих в ръчно изработените бонбони. Но да отвориш сладкарница само с бонбони не ставаше, така бързо минах няколко курса на обучение. Получаваха ми се нещата", разказа Демирева, като подчерта, че държи на това всичко, което предлага, да е истинско и качествено.

"Всички, които държат на качественото, на добре приготвеното, домашното и ръчно изработеното, са добре дошли при нас".

Преди Великден сладкарничката на Бистра Демирева предлага много тематични ръчно изработени шоколадови изкушения, както и разбира се козунак.

Когато човек прави нещата с желание и любов, много личи, убедена е тя. Според нея човек трябва да влага в работата си страст и любов.

Цялото интервю на Латинка Светозарова с Бистра Демирева в предаването "Преди всички" чуйте в звуковия файл. 
По публикацията работи: Анастасия Крушева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна