Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДСБ избра четирима кандидата за евролистата на Реформаторския блок

| обновено на 15.03.14 в 15:47
Светослав Малинов
Снимка: БГНЕС

12-то Национално събрание на ДСБ избра Светослав Малинов, Росица Рачева, Ивана Енева и Иво Божков за кандидати за евродепутати в листата на Реформаторския блок. В речта си лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви, че листата на Реформаторския блок ще бъде изненада на предстоящите евроизбори.

Светослав Малинов ще заеме второто място в листата на реформаторите след Меглена Кунева. Той заяви, че двамата ще бъдат добър тандем.

Обещавам ви, че ще бъде по-добър евродепутат, отколкото бях досега. Мотивацията ми поникакъв начин не е намаляла. Желанието ми да служа на ДСБ също. Реформаторският блок за мен е разширяването на ДСБ. Реформаторският блок е платформата, от която идеите на ДСБ ще станат национално приемливи и ще получат национална подкрепа. Още по-голяма от тази, която ДСБ получава, каза Малинов.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви, че на евроизборите ще се гласува за оставка на правителството и за промяна, която минава единствено през Реформаторския блок.

Днес е датата, на която правителството на Орешарски можеше да си тръгне под натиска на улицата или под натиска на собствения си разум. И двете неща не се случиха. Днес за Орешарски и за БСП е късно. Те вече ще си тръгнат по трудния начин, с гласовете на българските граждани на 25 май, на избори. По тази причина от днес нататък няма разговор за предсрочни избори. От днес нататък има единствено разговор за успеха ни на европейските избори, който ще доведе до оставка и промяна в българското общество, каза Кънев.

Радан Кънев подчерта категорично, че тема ГЕРБ няма и че светът не се върти около Бойко Борисов, а около бедността и неравенството. Ние сме остри конкуренти на ГЕРБ, защото предлагаме по-добри решения, заяви тъмносиният председател. По думите му, псевдоалтернатива на "Атака" е партията на Бареков, която иска да замести всеки, като "Мара Общата" на българската поитика.

Социологът Цветозар Томов заяви, че няма спад на електоралното доверие към Реформаторският блок. Напротив, подкрепата расте и вече е 12 на сто, което давало два мандата в Европейския парламент.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Листата на Реформаторския блок за евроизборите щяла да бъде изненада

Листата на Реформаторския блок ще бъде изненада на предстоящите евроизбори. Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев пред делегатите на 12-тото Национално събрание на партията. От речта му стана ясно, че листата ще се води най-вероятно от лидера на "България..

публикувано на 15.03.14 в 13:11