Хипстърите са известни с много неща: особените модни вдъхновения, претенциозните аксесоари и грижливо подбраното показване в социалните мрежи.
Любимите им банди се сменят винаги, когато въпросните станат прекалено популярни и според тях вече безинтересни. Любопитно е обаче как хипстърът се отнася към храната си! Хипстърите като субкултура си имат и хранителни идеали. Home made кухнята и всичко био, това е мечтата на всеки хипстър. Е, макар и да звучим малко иронично, и ние си падаме по тези неща.
Но хипстърите вероятно направиха така, че това да бъде мразено от доста хора. Превърнаха го в клише. Малки ферми и фабрики, ръчно изработени дрехи, бижута, био кафета със соево мляко, разбира се! Какво да бъде иначе!
Ето сега на вашето внимание 20 храни, които трябва да бъдат ограничени на хипстърите, преди да са ги превърнали в нещо омразно на хората.
1. Студено кафе, което не се вари! Това е т.нар. cold brew coffee, кафето се смесва със студена вода и престоява около 12 часа на стайна температура, без да се вари, без гореща вода и т.н.
2. Второто, което споменава авторката е всичко, закупено от камион за храна. В статията си тя илюстрира снимка на маса хипстъри, около 30 поне, които се редят на един камион/павилион, от който си взимат кифли, тестени изделия и напитки!
3. Туршия! Всички българи много обичат туршия, това естествено не ги прави хипстъри, но явно берлинските хипстъри са се развихрили доста в тази си обсебеност, затова не се изненадвайте, когато в Кройцберг барчетата видите огромни стъклени буркани с туршия!
4. Брюкселското зеле също е станало нещо любимо и поставено на пиедестал от всеки истински хипстър.
5. Комбуча - леко ферментирала напитка от чай, която е мътна, става все по-популярна и тук. Използва се и една специална бактерия, с което тази напитка е полезна и хранителна!
6. Малко странно, но беконът е също на предни позиции в любимите хипстърски храни! Явно е любим на малкото останали хипстъри, които не са вегани.
7. Pabst Blue Ribbon - американска бира в кен!
8. Къдраво зеле
9. Всякакви коктейли, напитки, ледени изкушения, но задължително сервирани в буркан! Обикновен стъклен буркан, с розова сламка по възможност! Пиете ли нещо в буркан, сте фешън! Да знаете!
10. Кимчи - типично корейска храна, подправка по-скоро
11. Такос - мексиканските питки пълни с месо, люти сосове, салата, чушчици са също особено обичани сред хипстър общността
12. Всичко made by hand, буркани със всякакви неща, които обаче са домашни или ръчно направени от някоя баба на село, или поне така пише на етикета!
13. Домашно варена бира!
14.Плодчета, набрани от парка, защото хипстъра е разбрал, че се ядат. Все пак, не е лошо човек да си бере разни неща, но не е и задължително да го направиш, за да си сложиш снимка в инстаграм и да те видят как се храниш и береш плодовете на градските паркове!
15.Вегански сладки! Органик куукис!
16.Зелен фреш, от марули например, авокадо и прочие!
17.Карфиол
18.Домашна сода или газирана вода! Това ми идва малко в повече, наистина!
19.Крафт бира!
20.Забавни и цветни донъти, розови, зелени, с ядки и разни блестящи неща по тях, колкото по-диско, толкова по- добре и толкова повече ще се види, че си хипстър!
Юлия Владимирова и Констанца Илиева разказват за хранителните идеали на истинския хипстър.Спомени за празнична София от края на 19 и началото на 20 век - за вечерята върху слама, която се е разстилала върху пода на стаята. Какви са били обичаите и храните около трапезата и какво е туртето - в звуковия файл:
В предишното издание на Адресите на любовта , Милена Димитрова - автор на книгата “Десет велики българолюбци”, разкри как под натиска на Великите сили, годежът между внучката на кралица Виктория и княз Александър фон Батенберг, първият български владетел след турското робство, бива разтрогнат. Двамата млади благородници са влюбени, но руският..
Арон Рот и Бояна Джикова отварят галерия за съвременно изкуство „ Пунта “ на Женския пазар: "Ако следваме логиката, че изкуството е рефлексия на процесите, Женският пазар е място, което има нужда от изкуство. Сега имаме повече случайни посетители, чиито погледи са приковани от витрината, това е предизвикателство. Важно е дейността да не ни е..
Пекарна „Рецептите на баба“ - Даниела и синовете ѝ Томислав и Денислав се занимават с приготвяне на хляб и закуски от години. Те са една от обичаните пекарни в Лозенец и защото приготвят погачи и питки по поръчка за различни поводи. По празниците тяхното работно време е почти без никаква почивка, но удовлетворението и мисълта, че са допринесли с..
Късометражният анимационен филм „ Митология на моя аквариум “ на Светлана Генчева е една история за светлината, тъмнината, приемането и личната трансформация: "Добавената виртуална реалност работи в синхрон с маслената живопис, която представям. Гледана през таблет или телефон оживява. „Митология на моя аквариум“ е една философска приказка. Получи се..
Мадлен Янева ви кани предновогодишно в Националния политехнически музей: "Гостите ще могат да видят най-новата ни изложба с прочутите ни калкултори ЕЛКА - първият му модел от 1965, както и "мореплавателят" ЕЛКА 130 - с нея сем.Папазови успяват плаването си с "Джу-5". Изложбата ни на втория етаж, открита за Празника на София, по желание на публиката..
Интервю с BG gpt съвети за Нова година: къде да посрещнем, как да се облечем, какво да пожелаем на близките. Не обръщайте внимание на англо-американския му акцент с леко шопски диалект и неправилни ударения: Как виртуалният асистент посреща новата година - в звуковия файл.