Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нинова: Работим за изграждане на обходен път, за да могат гостите на Мизия да си тръгнат

Снимка: БГНЕС

Ситуацията в гр. Мизия остава критична, каза за предаването „Неделя 150“ по „Хоризонт“ депутатът от БСП Корнелия Нинова. Тя е на мястото от около 17 ч. в събота и е на мнение, че още оттогава службите работят при пълна мобилизация и в добра организация. Вече са пристигнали двата военни хеликоптера, които помагат в евакуацията, каза Нинова и допълни:

В момента най-важно е да извадим, ако има, останали хора. Издадени са списъци от общината на всички и в момента започваме да проверяваме кой къде е. Кой е евакуиран, кой е при роднини,  недай, Боже, някой да е останал в къщите, които са под вода. Един по един започваме да проверяваме всички.

Празник беше на града. Има и външни хора, които са гости. В момента започваме да работим да се изгради един обходен път през Оряхово, за да могат тези хора да си тръгнат, защото утре са на работа. Градът е изолиран и няма как да се влезе и да се излезе.

Експертите не очакват нова ескалация на водата, допълни Нинова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.