Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БЧК кара одеала и чаршафи за евакуираните 500 души в Мизия

БЧК кара одеала и  чаршафи за евакуираните 500 души в Мизия. Материалите са от бедствения резерв на Областния съвет на БЧК-Враца. Това каза за предаването "Неделя 150” по "Хоризонт" директора на Съвета Гергана Михалчева

Ще бъдат закарани одяла, спално бельо и хавлиени кърпи, минерална вода, което е на първо време, както и минерална вода за бедстващото население.. Разблокиран е бедственият резерв на БЧК на национално ниво, така че във възможно най-кратки срокове очакваме и доставка с камионите от София. Мобилизиран е доброволният екип за работа при бедствия, аварии и катастрофи в област Враца. В него има и психолози, които на място ще оказват психосоциална подкрепа, при нужда.Поддържаме връзка с всички служби, ангажирани с бедствието и се създава необходимата организация.

БЧК вече започна кампания за набиране на средства за бедстващите на кратък номер 1466, допълни тя

Надяваме се да се наберат средства, с които да отговорим адекватно на нуждите на бедстващото население, след като им бъде направена оценка. Отправям апел към фирмите на територията на нашата област, а и на цялата страна, че имаме нужда от вода. Приемаме с благодарност даренията. Краткият номер е 1466 и разкритата банкова сметка ще ни дадат възможност да отговорим адекватно на всички останали нужди на бедстващото население, каза Михалчева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.