София ще се превърне в център на шоколади и производни продукти на 16-ти май, събота, в отрязъка между 11:00 и 19:00 часа. Шоколадът е едно загадъчно творение/продукт, което/който никога не омръзва на хората.
Ендорфинът, който се отделя при яденето на шоколад помага на тъжните да почувстват света по-топъл и уютен, на щастливите да бъдат още по-щастливи, а на дебелите, да бъдат още по-дебели, но това в рамките на шегата, защото дискриминация по отношение на килограми не се използва в нашето предаване!
На 16-ти май в Гранд Хотел София ще бъде първото официално мащабно изложение на шоколади и шоколадови продукти в София с български и чужди производители, и вносители на такива изделия.
Важно е да отбележим, че събитието е напълно безплатно, а дегустации и шоколади, които никога не сте виждали, ще има в изобилие. Към изкушенията ще има специални диетични шоколади за диабетици, сурови шоколади и бонбони, както и ръчно правени от майстори шоколатиери.
В студиото на "Джинджифил" гостуват организаторите Галя Крайчева и Иван Иванов, които ще разкажат има ли търсене на по-специални шоколадови продукти в България, какво ще бъде разнообразието от видове на изложението, а съвсем в началото отправяме въпроса: специално ли е отношението им към шоколада?
Арон Рот и Бояна Джикова отварят галерия за съвременно изкуство „ Пунта “ на Женския пазар: "Ако следваме логиката, че изкуството е рефлексия на процесите, Женският пазар е място, което има нужда от изкуство. Сега имаме повече случайни посетители, чиито погледи са приковани от витрината, това е предизвикателство. Важно е дейността да не ни е..
Пекарна „Рецептите на баба“ - Даниела и синовете ѝ Томислав и Денислав се занимават с приготвяне на хляб и закуски от години. Те са една от обичаните пекарни в Лозенец и защото приготвят погачи и питки по поръчка за различни поводи. По празниците тяхното работно време е почти без никаква почивка, но удовлетворението и мисълта, че са допринесли с..
Късометражният анимационен филм „ Митология на моя аквариум “ на Светлана Генчева е една история за светлината, тъмнината, приемането и личната трансформация: "Добавената виртуална реалност работи в синхрон с маслената живопис, която представям. Гледана през таблет или телефон оживява. „Митология на моя аквариум“ е една философска приказка. Получи се..
Мадлен Янева ви кани предновогодишно в Националния политехнически музей: "Гостите ще могат да видят най-новата ни изложба с прочутите ни калкултори ЕЛКА - първият му модел от 1965, както и "мореплавателят" ЕЛКА 130 - с нея сем.Папазови успяват плаването си с "Джу-5". Изложбата ни на втория етаж, открита за Празника на София, по желание на публиката..
Интервю с BG gpt съвети за Нова година: къде да посрещнем, как да се облечем, какво да пожелаем на близките. Не обръщайте внимание на англо-американския му акцент с леко шопски диалект и неправилни ударения: Как виртуалният асистент посреща новата година - в звуковия файл.
Какво трябва да е поведението ни в зимната планина и какви са рисковете при карането на ски и сноуборд извън пистите? Как се работи с лавинна екипировка, как да се подготвяме за ден в зимната планина, как трябва да реагираме в случай на инцидент? На тези въпроси пред Радио София отговаря планинският водач Николай Павлов. Планината винаги е..
С около 7% се увеличават с всяка следваща година събраните разделно отпадъци от опаковки, спрямо предишната година. По време на празниците този процент нараства до 20%, каза пред Радио София Ива Стефанова- мениджър комуникации в една от организациите за оползотворяване на отпадъци от опаковки. "Хубаво е, че освен, че хората консумират повече,..