Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Само един е кандидатът за кмет във врачанското село Вировско

Снимка: БГНЕС

В хода на предизборната кампания отпадна един от двамата кандидати за кмет на врачанското село Вировско. Това е Нанко Тодоров, който обясни, че документите му за регистрация са изчезнали по пътя от националната коалиция, която го издига, до Общинската избирателна комисия във Враца. По негов сигнал до прокуратурата, предстои да бъде установено как са се изгубили документите.


То няма да има с кого да се състезава. В селото ще бъде Ад за хората. Ще има притискане, разделение на хората на мои и твои, което те не заслужават. Надявам се правото да надделее и на хората да им се даде възможността да изберат кой да им бъде кмет, каза за „Хоризонт“ ветеринарният специалист и бивш кмет на селото Нанко Тодоров.

Той обясни, че е бил кмет на селото и хората искат отново той да е начело на кметството, и допълни:

Документите не можаха да достигнат до Общинската избирателна комисия. Някаква далавера е станала, защото бяхме само двама кандидати. Кражба си го обяснявам, но не мога да го докажа. Имаше човек, който трябваше да ги занесе до Общинската избирателна комисия. Той трябваше предния ден да ми се обади, ако документите ми не са били пълни или наред. На мен той не ми се обади.

Кметът трябва да бъде грамотен и добър човек, да се грижи за местни жители и да ги уважава, обясниха от село Вировско.

Чуйте за проблемите на врачанското село Вировско в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.