Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дядото на Григор: Дано господ да го запази такъв, какъвто е в момента

Радвам се, радвам се. Много го преживявам. Викам, такъв съм. Когато го гледам, че му върви – мълча, така Георги Дзимбов коментира историческия успех на Григор Димитров в Лондон. Дзимбов живее в Плевен и е дядо на първата ни ракета по майчина линия.

Гордият дядо казва, че във фамилията има още един тенисист, който вече печели победи във възрастовата група до 12 години.

Имаме един наследник с лява ръка. Това е другият внук – син на другата дъщеря. Малкият е на 10 години – Сашко, Александър Василев. В него ни е надеждата сега. Големият вече порасна, допълва Дзимбов и уточнява, че победата на Григор е блестящ пример за младите тенисисти.

Гледам в Хасково, колко деца спортуват, това е доброто. Той улисва, тръгват по него. Нека спортуват, защото на спортуващите друго им е съзнанието, друго им е държанието, завърша гордият дядо.

Разговора на Латинка Сзетозарова с Георги Дзимбов можете да чуете в звуковия файл.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.